FotobankNieuws

26-08-2017 Bezoek uit 's-Gravendeel

Historische vereniging  ’s-Gravendeel bezoekt museum.

De bezoekers 22 in getal worden buiten in het zonnetje ontvangen met koffie en speculaas. Er volgt een korte uitleg over de ontstaansgeschiedenis van het marechausseegebouw en het museum. 

Vervolgens  gaat  de  groep  naar binnen voor de tentoonstelling  “Verstild Papendrecht”.  Men vindt  de schilderijen en tekeningen een mooie afwisseling van onderwerpen, vooral  het schilderij met de voorloper van de A15 en het gezicht op de Merwede bij de Kerkbuurt  trekken de aandacht.

Ook de 3 schilderijen  en de tekening over 1953 op de overloop maken veel  indruk. De keuken is  aanleiding  om heel wat jeugdherinneringen op te halen, dat geldt gelukkig niet voor de cel.

De inrichting van de Lancasterzaal is aanleiding voor veel vragen over o.a. het monument in de Oostpolder, de poppy-kransen en de jaarlijkse herdenking op 4 mei.

De voorzitter mevrouw Ria de Grouw vraagt over de organisatie van de stichting Dorpsbehoud, de opbouw van ons digitale fotoarchief  en  het  papieren krantenarchief.
​Ze sprak de verwondering er over uit, dat het museum draaiend gehouden wordt zonder subsidie.

Aan het eind van het bezoek bedankt Ria de Grouw  voor de ontvangst en zegt er nog speciaal bij dat de weckpot niet is vergeten.
 

Ontwerp: