Stichting Dorpsbehoud Papendrecht
Papendrecht, een dorpsgezicht waard!

De paden op, de laden in!

26-05-2016

De paden op, de lanen in!

In museum Dorpsbehoud aan de Veerdam is vanaf 16 maart de tentoonstelling “De boom in !!!” te zien. De opening was gekoppeld aan de Nationale Boomfeestdag 2016.

In de maanden maart en april was er nog maar weinig kleur aan de bomen te bespeuren. De natuur heeft sindsdien goed haar best gedaan.
De bomen staan ook in Papendrecht weer op hun best, al met al een mooie aanleiding om eens een wandeling door ons dorp te maken.

In het museum zijn twee wandelingen van respectievelijk 8 en 12 km beschikbaar, die je langs verrassende paden en wegen voeren met al het afwissende groen, dat in ons dorp te zien is.

In ons museum zijn de nodige foto’s te zien van beeldbepalende bomen in Papendrecht. Ook is er de mogelijkheid de bomenkennis wat op te frissen aan de hand van o.a. een  groot elektrobord.

Tijdens de wandeling zijn er  vanzelfsprekend mooie bomenfoto’s te maken. We dagen iedereen uit foto’s van bomen te maken en wij belonen de mooiste foto’s met een boek.

De routebeschrijvingen van de wandelingen zijn tijdens de openingsuren op woensdag (10:00-12:00 uur) en op zaterdag (14:00-16:00 uur) te verkrijgen.

Test je bomenkennis met behulp van het elektrobord.

Terug naar overzicht

Nieuws

Geslaagde Proeverij/Open Monumentendag

14-09-2021

Op zaterdag 11 september was Stichting Dorpsbehoud Papendrecht een van de vele deelnemers ... Lees meer

Proeverij en Open Monumentendag

06-09-2021

Veel verenigingen en instellingen doen mee aan de Proeverij, georganiseerd door Sterk Pape... Lees meer

Koninginnedag 31 augustus

29-08-2021

Voor 1948 werd er op 31 augustus Koninginnedag gevierd. Op de verjaardag van Koningin Wil... Lees meer

Fotobank