FotobankNieuws

01-01-0001 Dorpsbehoud op 'Proeverij'

Op zaterdag 29 september van 13.00 – 16.30 uur is er op het Marktplein een ‘Proeverij’ van sportclubs, culturele instellingen en zorgorganisaties, georganiseerd door het vrijwilligerspunt van Sterk Papendrecht.
Gekozen is voor de naam ‘Proeverij’ omdat het evenement bedoeld is om inwoners kennis te laten maken met de ‘smaak’ van de diverse organisaties, maar ook om – voor zover nodig – organisaties onderling met elkaar in contact te brengen.

Stichting Dorpsbehoud is een van de vele deelnemers aan dit evenement. Er zijn nog genoeg Papendrechters die niet zo veel weten over de geschiedenis van het dorp aan de rivier. Een uitgebreide verzameling boeken over Papendrecht en de streek is voor aantrekkelijke prijzen te koop. Met de herfst voor de deur is het dé kans om een of meer boeiende boeken en een paar mooie gebreide slofjes aan te schaffen. Een miniatuurbeeld van De Ertepeller, liefkozend ‘klaine Aaichie’ genoemd, zou in geen enkel Papendrechts woonhuis mogen ontbreken. En voor wie het belangrijk vindt, dat Dorpsbehoud haar werk kan blijven doen, is er gelegenheid om donateur te worden.

Stichting Dorpsbehoud krijgt geen subsidie. Met alle inkomsten van verkopen en bijdragen van donateurs worden o.a. de kosten betaald voor Museum Dorpsbehoud en de muziektent, beide eigendom van Dorpsbehoud.
Speciaal op deze dag wordt er ook een echte Papendrechtse lekkernij aangeboden. Bestuursleden en vrijwilligers beantwoorden graag al uw vragen over de geschiedenis van ons dorp.

Komt allen naar de ‘Proeverij’ op de Markt en verwonder u over de veelheid aan (vrijwilligers)organisaties, verenigingen en stichtingen die Papendrecht telt.

In Museum Dorpsbehoud is genoeg te zien, maar op 29 september is het museum gesloten, omdat bestuur en vrijwilligers dan deelnemen aan de ‘Proeverij’ op het Marktplein.

Daarna zijn bezoekers welkom op woensdag en zaterdag van 14.00 – 16.00 uur.

 

Ontwerp: