Stichting Dorpsbehoud Papendrecht
Papendrecht, een dorpsgezicht waard!

RABO CLUB SUPPORT 2023 – STEM DORPSBEHOUD!!

04-09-2023

Evenals voorgaande jaren organiseert de Rabobank ook dit jaar voor haar leden de actie Rabo Club Support. Aan de hand van het aantal uitgebrachte stemmen schenkt de Rabobank aan de deelnemende organisaties een geldbedrag. Dorpsbehoud heeft al een aantal malen van deze actie geprofiteerd.
Draagt u Dorpsbehoud een warm hart toe en bent u lid van de Rabobank? Volg de link : https://www.rabobank.nl/leden/clubsupport/stemmen en zoek bij de organisaties Stichting Dorpsbehoud Papendrecht.
U kunt in totaal op 3 organisaties uw stem uitbrengen.
Bij voorbaat dank voor uw stem.

Verdere informatie.
Doelstelling: Behoud van het dorpsgezicht en de dorpscultuur van Papendrecht, door middel van Oudheidkundig Museum/Informatiecentrum Dorpsbehoud (tentoonstellingen en verkoop (oud)Papendrecht artikelen zoals boeken); beschikbaar stellen van de muziektent (is eigendom van Dorpsbehoud) op Koningsdag en het organiseren van zomeravondconcerten; jaarlijks donateursavond in Theater De Willem, met presentaties over (de geschiedenis van) het dorp Papendrecht. Opgericht in 1983, in 2023 dus 40 jaar Dorpsbehoud!!

Onze wens.
Voor de ontvangst van grote(re) groepen zijn de ruimten in Museum Dorpsbehoud eigenlijk te klein.
Om deze groepen in de achtertuin te kunnen ontvangen hebben we een demontabele overkapping hoog op de verlanglijst staan. Op deze manier kunnen we, bijvoorbeeld bij openingen van een tentoonstelling, het ontvangen van groepen zoals schoolklassen, in deze ruimte presentaties houden.
Op termijn willen we graag een vaste aanbouw, maar dit is financieel voorlopig onhaalbaar.

Vorig jaar.
De tuin achter museum Dorpsbehoud geschikt maken voor een overkapping of permanente ruimte, waar groepen ontvangen kunnen worden en presentaties kunnen worden gegeven. Tevens kunnen weerbestendige grote museumstukken dan worden tentoongesteld. Hier is Dorpsbehoud al sinds 2021 mee bezig. De bestrating is al voor een groot deel klaar, maar nog niet af, de verlichting moet nog worden aangepast. De vorm en uitvoering van de ontvangstruimte is afhankelijk van extra financiën, waaronder Rabo Club Support.
In 2022 ontvingen wij 82 stemmen. Dat kunnen er in 2023 nog wel een paar meer worden, toch?

Terug naar overzicht

Nieuws

RABO CLUB SUPPORT 2023 – STEM DORPSBEHOUD!!

04-09-2023

Evenals voorgaande jaren organiseert de Rabobank ook dit jaar voor haar leden de actie Rab... Lees meer

ZOMERAVONDCONCERT MET SMOY GROOT SUCCES.

28-08-2023

Vrijdagavond 25 augustus: in de muziektent een optreden van de geweldige Coverband SMOY, o... Lees meer

Tentoonstelling 40 jaar Dorpsbehoud geopend.

22-07-2023

Op zaterdag 22 juli, precies 40 jaar na de oprichting in 1983, werd in Museum Dorpsbehoud ... Lees meer

Fotobank