FotobankNieuws

08-04-2017 Verslag opening tentoonstelling

Verslag opening tentoonstelling “Verstild Papendrecht” op 8 april 2017.

Onze voorzitter heet de vrijwilligers, de genodigden en in het bijzonder  de heer Cees van der Esch welkom, die de opening zal verrichten. De zonnige zaterdagmiddag was het ideale décor voor deze  officiële opening.

In haar toespraak refereerde de voorzitter aan de schilderijtentoonstelling 20 jaar geleden van Juffrouw Koppelaar en Jan Vergeer, destijds een groot succes.

In de tentoonstelling “Verstild Papendrecht” zijn schilderijen van plekjes vereeuwigd door amateurschilders, die de schoonheid van die plekjes zagen. Een aantal daarvan is door Dorpsbehoud voor sloop behoed.

De werkgroep heeft een aantal schilderijen  uit ons eigen depot tevoorschijn gehaald,  ook zijn schilderijen ter beschikking gesteld.
Onze vrijwilliger Gert Klaassen heeft enkele beschadigde schilderijen en schilderijlijsten prachtig gerestaureerd.

De werkgroep wil middels deze tentoonstelling ook de schooljeugd nadrukkelijk uitnodigen om deze tentoonstelling te bezoeken. De schildersezel  en het elektrobord geven de mogelijkheid wat interactiever in het museum bezig te zijn.

Cees van der Esch is onder de indruk van het werk van de Papendrechtse amateurs, waaruit de liefde voor hun dorp  spreekt. De een wat naïef en de ander wat kunstzinniger. Jammer genoeg beelden, die voor een deel verdwenen zijn. Een uniek schilderij van de binnenkant van de dijk, een lege polder met de kerk op de achtergrond. Deze tentoonstelling is een uitnodiging aan iedereen, die haar of zijn favoriete plekje wil gaan tekenen of schilderen.

“Ik zou zeggen, ga aan de slag!”

En hiermee opende Cees van der Esch de tentoonstelling.   

Ontwerp: