Stichting Dorpsbehoud Papendrecht
Papendrecht, een dorpsgezicht waard!

Dodenherdenking 2021

10-05-2021

4 mei 2021
Dodenherdenking in Papendrecht.

Ook in 2021 moest de Papendrechtse Dodenherdenking op 4 mei worden gehouden met een beperkt aantal aanwezigen.Namens Stichting Dorpsbehoud Papendrecht was voorzitter Margré van Wijngaarden aanwezig.
Bij de gedenksteen voor de Joodse slagersfamilies Van Hegten en Van Straaten. onder de moerbeiboom (hoek Bosch/Pontonniersweg), legde Ronald van Ee (Oranjecomité) bloemen.
Vervolgens werd gewandeld naar Het Plein, waar Peter Jan van der Giessen (4 mei comité) een boeket legde bij de gedenkplaat op het woonhuis van Gerrit van Dalen, Het Plein 12.
Daarna vervolgde het kleine gezelschap via de dijk, langs de Grote Kerk en het kerkenpad om aan te komen bij het Algemene oorlogsmonument.
Aldaar werd de wacht gehouden door twee leden van de Nationale Reserve. Edward Renneberg van Excelsior bracht het Taptoesignaal te horen, gevolgd door twee minuten stilte. Aansluitend werd een krans gelegd door Burgemeester Moerkerke, 4mei comitévoorzitter Wim de Leur, gevolgd door een bloemstuk door Jeanette Schenk en Sandra, 4 mei comité / Oranjecomité. Namens de jeugd legden May van der Giessen en Nienke de Heer een bloemstuk.
Hierna vertrokken de aanwezigen naar de begraafplaats, waar bloemen werden gelegd bij de graven van de Lancaster Popeye, burger- en militaire slachtoffers en de gedenkplaat voor Papendrechters die elders zijn begraven.
Bij de oorlogsgraven werd de wacht gehouden door leden van de Nationale Reserve.

Het was een ingetogen herdenking, waarbij de bijeenkomst in de Grote Kerk en de aanwezigheid van Excelsior node werd gemist, evenals de vele mensen, die normaal altijd naar deze herdenking komen. Het mooist is toch om zo’n herdenking samen te beleven. Maar het was een herdenking, Papendrecht waardig.
Laten we hopen dat we volgend jaar weer massaal kunnen en mogen herdenken. Want degenen die hun leven gaven voor onze vrijheid mogen nooit worden vergeten. We’ll meet again.


May van der Giessen maakte de foto’s van deze sobere herdenking
Klik hier voor meer foto's

Terug naar overzicht

Nieuws

Amerikaanse schrijver oorlogsboek op 9 maart in Museum Dorpsbehoud

04-03-2024

Op zaterdag 9 maart is James H. (Jim) Keeffe III te vinden in Museum Dorpsbehoud aan de V... Lees meer

Remembranceday 11-11- 2023

13-11-2023

Het weer was Papendrecht goed gezind op 11 November, de dag dat in veel landen het einde v... Lees meer

ZOMERAVONDCONCERT MET SMOY GROOT SUCCES.

28-08-2023

Vrijdagavond 25 augustus: in de muziektent een optreden van de geweldige Coverband SMOY, o... Lees meer

Fotobank