Stichting Dorpsbehoud Papendrecht
Papendrecht, een dorpsgezicht waard!

Dorpsbehoud schenkt boeken aan verzorgingshuizen

06-07-2020

De afgelopen maanden waren voor veel mensen moeilijk, maar bewoners van verzorgingshuizen hebben een extra moeilijke tijd gehad omdat ze geen bezoek mochten ontvangen.

Net na de versoepeling van de bezoekregelingen staat nu de vakantietijd voor de deur, een periode waarin bezoek wegens afwezigheid van familie en andere naasten altijd minder is.
Het bestuur van Stichting Dorpsbehoud Papendrecht heeft besloten een gebaar te maken naar de bewoners van onze Papendrechtse verzorgingshuizen. Op 1 en 2 juli is aan de leiding van De Markt, De Wieken en de Waalburcht een pakket boeken over de geschiedenis van Papendrecht en de molens van Kinderdijk overhandigd, bedoeld om te rouleren onder de bewoners en in (klein) groepsverband te worden bekeken en gelezen.De leiding van de diverse verzorgingshuizen reageerde verrast en blij op dit geschenk. Veel ouderen vinden het prettig over vroeger te praten, de verzorgenden kunnen met de bewoners gesprekken voeren over de vele foto’s, die vaak herinneringen naar boven brengen.

Wat Dorpsbehoud betreft: graag gedaan.

Ook geïnteresseerd in de geschiedenis van Papendrecht en hoe ons DORP er vroeger uitzag? Klik hier voor u alle boeken, die Dorpsbehoud verkoopt en die op afspraak af te halen zijn op Veerdam 6. Bellen mag ook: 078-6412255. Met het kopen van een boek steunt u Stichting Dorpsbehoud, die net als veel andere verenigingen en stichtingen veel inkomsten heeft moeten missen. Advertenties in vroeger jaren werden vaak afgesloten met: Beleefd aanbevelend. En dat doet het bestuur van Dorpsbehoud nu ook.Blijdschap bij de ontvangst van het pakket boeken over Papendrecht, een schenking van Stichting Dorpsbehoud Papendrecht.

Terug naar overzicht

Nieuws

Herdenking Lancaster Popeye Crash.

21-07-2022

Op 21 juli hebben we de crash van de Lancaster Popeye (21.07.1944) herdacht, zoals we iede... Lees meer

Tentoonstelling 100 jaar VV Papendrecht

16-07-2022

Op zaterdag 16 juli - twee jaar later dan de bedoeling was vanwege Covid – kon de tentoons... Lees meer

LINTJE VOOR THEO VIVEEN

19-05-2022

’t Is al weer een paar weken geleden, maar we zijn nog net zo trots op onze Theo Viveen, d... Lees meer

Fotobank