Stichting Dorpsbehoud Papendrecht
Papendrecht, een dorpsgezicht waard!

Dorpsbehoud schenkt boeken aan verzorgingshuizen

06-07-2020

De afgelopen maanden waren voor veel mensen moeilijk, maar bewoners van verzorgingshuizen hebben een extra moeilijke tijd gehad omdat ze geen bezoek mochten ontvangen.

Net na de versoepeling van de bezoekregelingen staat nu de vakantietijd voor de deur, een periode waarin bezoek wegens afwezigheid van familie en andere naasten altijd minder is.
Het bestuur van Stichting Dorpsbehoud Papendrecht heeft besloten een gebaar te maken naar de bewoners van onze Papendrechtse verzorgingshuizen. Op 1 en 2 juli is aan de leiding van De Markt, De Wieken en de Waalburcht een pakket boeken over de geschiedenis van Papendrecht en de molens van Kinderdijk overhandigd, bedoeld om te rouleren onder de bewoners en in (klein) groepsverband te worden bekeken en gelezen.De leiding van de diverse verzorgingshuizen reageerde verrast en blij op dit geschenk. Veel ouderen vinden het prettig over vroeger te praten, de verzorgenden kunnen met de bewoners gesprekken voeren over de vele foto’s, die vaak herinneringen naar boven brengen.

Wat Dorpsbehoud betreft: graag gedaan.

Ook geïnteresseerd in de geschiedenis van Papendrecht en hoe ons DORP er vroeger uitzag? Klik hier voor u alle boeken, die Dorpsbehoud verkoopt en die op afspraak af te halen zijn op Veerdam 6. Bellen mag ook: 078-6412255. Met het kopen van een boek steunt u Stichting Dorpsbehoud, die net als veel andere verenigingen en stichtingen veel inkomsten heeft moeten missen. Advertenties in vroeger jaren werden vaak afgesloten met: Beleefd aanbevelend. En dat doet het bestuur van Dorpsbehoud nu ook.Blijdschap bij de ontvangst van het pakket boeken over Papendrecht, een schenking van Stichting Dorpsbehoud Papendrecht.

Terug naar overzicht

Nieuws

Zaterdag 17 juli verkoopdag Dorpsbehoud

12-07-2021

Ondanks de versoepelde maatregelen voor culturele instellingen is het voor Museum Dorpsbeh... Lees meer

Respect gevraagd voor Lancaster monument

21-06-2021

Op 21 juli 2004 werd op het Lancasterplein in de Oostpolder te Papendrecht een monument on... Lees meer

NL doet

29-05-2021

NL Doet 2021 – Tuin Museum Dorpsbehoud opgeruimd. De oplettende voorbijganger heeft het v... Lees meer

Fotobank