Stichting Dorpsbehoud Papendrecht
Papendrecht, een dorpsgezicht waard!

Lancaster ‘Popeye’ bemanning herdacht.

26-07-2021

Op 21 juli 1944 boorde de Lancaster bommenwerper ‘Popeye’ zich diep in de grond van de polder achter het Oosteind, waarbij alle zeven bemanningsleden om het leven kwamen.}De belofte, in 1945 gedaan aan de nabestaanden, was: Wij zullen hen steeds blijven herdenken.
Die tekst staat ook op het Lancaster monument, dat in 2004 door nabestaanden werd onthuld.

In de vroege morgen van 21 juli 2021 is, evenals in voorgaande jaren, invulling gegeven aan die belofte door leden van het bestuur en de werkgroep Lancaster Popeye van Stichting Dorpsbehoud Papendrecht.
Arie Verhoeven plaatste namens bestuur en werkgroep een plantje op het monument, zijn laatste officiële handeling, want Arie heeft aangegeven te willen stoppen met het verzorgen van de planten op het monument, die hij er jaren lang zelf op plaatste en verzorgde, met zijn (inmiddels overleden) echtgenote Riet. Gezien zijn leeftijd, 84 jaar, is dat heel begrijpelijk. Arie werd hartelijk bedankt voor zijn goede zorgen voor dit monument.
Aansluitend zijn bloemen gelegd bij de graven van de bemanning, op de Papendrechtse Algemene begraafplaats, en zijn bloemen gezet bij de propeller in de voortuin van Museum Dorpsbehoud.

Op 21 juli staan we niet alleen stil bij de bemanningsleden, die hun leven hebben gegeven voor onze vrijheid, maar zijn onze gedachten ook bij de families en vrienden, wonend o.a. in Engeland, Canada en Australië. Ook zij hebben een heel groot offer gebracht voor onze vrijheid. Wij kunnen hen op geen enkele wijze terug betalen. Het minste wat wij kunnen doen is: niet vergeten en voor altijd dankbaar zijn.

STICHTING DORPSBEHOUD PAPENDRECHT

Bestuur en werkgroep Lancaster Popeye.

Klik hier voor meer foto's

Terug naar overzicht

Nieuws

Geslaagde Proeverij/Open Monumentendag

14-09-2021

Op zaterdag 11 september was Stichting Dorpsbehoud Papendrecht een van de vele deelnemers ... Lees meer

Proeverij en Open Monumentendag

06-09-2021

Veel verenigingen en instellingen doen mee aan de Proeverij, georganiseerd door Sterk Pape... Lees meer

Koninginnedag 31 augustus

29-08-2021

Voor 1948 werd er op 31 augustus Koninginnedag gevierd. Op de verjaardag van Koningin Wil... Lees meer

Fotobank