Stichting Dorpsbehoud Papendrecht
Papendrecht, een dorpsgezicht waard!

Lancaster ‘Popeye’ bemanning herdacht.

26-07-2021

Op 21 juli 1944 boorde de Lancaster bommenwerper ‘Popeye’ zich diep in de grond van de polder achter het Oosteind, waarbij alle zeven bemanningsleden om het leven kwamen.}De belofte, in 1945 gedaan aan de nabestaanden, was: Wij zullen hen steeds blijven herdenken.
Die tekst staat ook op het Lancaster monument, dat in 2004 door nabestaanden werd onthuld.

In de vroege morgen van 21 juli 2021 is, evenals in voorgaande jaren, invulling gegeven aan die belofte door leden van het bestuur en de werkgroep Lancaster Popeye van Stichting Dorpsbehoud Papendrecht.
Arie Verhoeven plaatste namens bestuur en werkgroep een plantje op het monument, zijn laatste officiële handeling, want Arie heeft aangegeven te willen stoppen met het verzorgen van de planten op het monument, die hij er jaren lang zelf op plaatste en verzorgde, met zijn (inmiddels overleden) echtgenote Riet. Gezien zijn leeftijd, 84 jaar, is dat heel begrijpelijk. Arie werd hartelijk bedankt voor zijn goede zorgen voor dit monument.
Aansluitend zijn bloemen gelegd bij de graven van de bemanning, op de Papendrechtse Algemene begraafplaats, en zijn bloemen gezet bij de propeller in de voortuin van Museum Dorpsbehoud.

Op 21 juli staan we niet alleen stil bij de bemanningsleden, die hun leven hebben gegeven voor onze vrijheid, maar zijn onze gedachten ook bij de families en vrienden, wonend o.a. in Engeland, Canada en Australië. Ook zij hebben een heel groot offer gebracht voor onze vrijheid. Wij kunnen hen op geen enkele wijze terug betalen. Het minste wat wij kunnen doen is: niet vergeten en voor altijd dankbaar zijn.

STICHTING DORPSBEHOUD PAPENDRECHT

Bestuur en werkgroep Lancaster Popeye.

Klik hier voor meer foto's

Terug naar overzicht

Nieuws

Amerikaanse schrijver oorlogsboek op 9 maart in Museum Dorpsbehoud

04-03-2024

Op zaterdag 9 maart is James H. (Jim) Keeffe III te vinden in Museum Dorpsbehoud aan de V... Lees meer

Remembranceday 11-11- 2023

13-11-2023

Het weer was Papendrecht goed gezind op 11 November, de dag dat in veel landen het einde v... Lees meer

ZOMERAVONDCONCERT MET SMOY GROOT SUCCES.

28-08-2023

Vrijdagavond 25 augustus: in de muziektent een optreden van de geweldige Coverband SMOY, o... Lees meer

Fotobank