Stichting Dorpsbehoud Papendrecht
Papendrecht, een dorpsgezicht waard!

Schenking Rabobank aan museum

12-08-2015

Museum Dorpsbehoud aan de Veerdam 6 te Papendrecht is sinds kort een mooie aanwinst rijker, dankzij een schenking van Rabobank Drechtsteden.

In 1980 schonk de Rabobank Papendrecht – ter gelegenheid van haar 75-jarig bestaan - het beeld ‘De levensboom’ van Marcus Ravenswaaij (1925-2003) aan de inwoners van Papendrecht.

Het beeld van de in de Alblasserwaard zeer geliefde kunstenaar werd geplaatst in de waterpartij tegenover de Rabobank en de Morgensterkerk aan de Weteringsingel.

In de volksmond kreeg het beeld met fontein van de met water spelende meisjes o.a. de bijnaam ‘Twee emmertjes water halen’.

De replica van dit beeld stond in het kantoor van Rabobank Papendrecht, maar met de inkrimping van dit kantoor kwam deze kleine versie van ‘De levensboom’ niet zo goed meer tot zijn recht, vond de heer Wim Schut, oud-directeur van de bank Papendrecht.

Zijn verzoek aan de heer Piet Hoogendoorn, huidig directeur van Rabobank Drechtsteden, om deze mini levensboom aan Museum Dorpsbehoud Papendrecht te schenken vond direct een enthousiast onthaal. Door het bestuur van Dorpsbehoud werd eveneens opgetogen gereageerd op de voorgenomen schenking.

In Museum Dorpsbehoud werd een mooi plekje gevonden voor het beeld, Wim Schut leverde ook nog een fotocompilatie van het grote beeld, dat direct naast het beeld werd gehangen. In aanwezigheid van het bestuur van Dorpsbehoud werd door de heren Hoogendoorn en Schut het beeld onthuld, waarmee de overdracht officieel werd bekrachtigd.

Voorafgaand aan de onthulling werd door de voorzitter van Stichting Dorpsbehoud de relatie met de Rabobank geschetst die al dateert vanaf de oprichting van Dorpsbehoud in 1983; zij prees de bank voor haar gulheid in die meer dan 30 jaar. Na de onthulling kreeg de heer Hoogendoorn een uitgebreide rondleiding en hij was op zijn beurt vol lof over de inzet van bestuur en vrijwilligers die met elkaar Museum Dorpsbehoud draaiend houden met de bijdragen van donateurs en eenmalige giften. De inrichting van het museum en de wijze waarop de collectie van beeldmateriaal, voorwerpen, documenten en boeken wordt beheerd konden eveneens de goedkeuring wegdragen van de heer Hoogendoorn, die een fervent museumbezoeker is.

Huidig directeur Rabobank Drechtsteden Piet Hoogendoorn (links) en oud-directeur Rabobank Papendrecht Wim Schut bij het zojuist onthulde beeld ‘De Levensboom’ in Museum Dorpsbehoud.Foto: Huidig directeur Rabobank Drechtsteden Piet Hoogendoorn (links) en oud-directeur Rabobank Papendrecht Wim Schut bij het zojuist onthulde beeld ‘De Levensboom’ in Museum Dorpsbehoud.

 

Terug naar overzicht

Nieuws

Amerikaanse schrijver oorlogsboek op 9 maart in Museum Dorpsbehoud

04-03-2024

Op zaterdag 9 maart is James H. (Jim) Keeffe III te vinden in Museum Dorpsbehoud aan de V... Lees meer

Remembranceday 11-11- 2023

13-11-2023

Het weer was Papendrecht goed gezind op 11 November, de dag dat in veel landen het einde v... Lees meer

ZOMERAVONDCONCERT MET SMOY GROOT SUCCES.

28-08-2023

Vrijdagavond 25 augustus: in de muziektent een optreden van de geweldige Coverband SMOY, o... Lees meer

Fotobank