Stichting Dorpsbehoud Papendrecht
Papendrecht, een dorpsgezicht waard!

Inleiding Ken uw Dorp

01-01-2014

Ken uw Dorp was een wekelijkse rubriek in het Papendrechts Nieuwsblad onder redactie van H.M. (Margré) van Wijngaarden.

Kort na de oprichting van Stichting Dorpsbehoud Papendrecht in 1983 kwam het verzoek van toenmalig hoofdredacteur van het Papendrechts Nieuwsblad, mevrouw Anneke Hol-Bijpost, of er interesse was om een historische rubriek op te starten.

‘Ken uw Dorp’ werd van 1983 tot en met 2005 wekelijks in dit huis-aan-huisblad geplaatst. Na onoverbrugbare verschillen van mening met de redactie van de krant in 2005 over de vormgeving van de rubriek, besloot de schrijfster er na 22 jaar mee te stoppen.

In 2011 werd de voorzitter benaderd door de nieuwe redactie van het Papendrechts Nieuwsblad of Dorpsbehoud opnieuw ‘Ken uw Dorp’ zou willen starten.

Besloten werd het avontuur nog een keer aan te gaan, maar nu op onze eigen voorwaarden. Vanaf april 2011 was Ken uw Dorp weer wekelijks te vinden in deze krant.

Alle 22 oude jaargangen, alsmede de jaargangen vanaf 2011 zijn in Museum Dorpsbehoud in te zien.

De verhalen herbergen een schat aan informatie over Papendrecht, zijn inwoners, bijzondere gebeurtenissen en de strijd van Dorpsbehoud tegen de sloop van Papendrechts erfgoed.

Op de artikelen uit de rubriek Ken uw Dorp rust auteursrecht.

Gebruik van de artikelen voor niet-commerciële uitgaven en schoolwerkstukken is toegestaan na toestemming van Dorpsbehoud en met bronvermelding.

Gebruik voor commerciële uitgaven is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van Dorpsbehoud. Na verkregen toestemming is bronvermelding verplicht.

De rubriek is met ingaande van 1 januari 2016 gestopt. Op 30 december 2015 verscheen de laatste aflevering, waarin de reden om te stoppen ook te lezen is. 

Terug naar overzicht

Nieuws

Herdenking Lancaster Popeye Crash.

21-07-2022

Op 21 juli hebben we de crash van de Lancaster Popeye (21.07.1944) herdacht, zoals we iede... Lees meer

Tentoonstelling 100 jaar VV Papendrecht

16-07-2022

Op zaterdag 16 juli - twee jaar later dan de bedoeling was vanwege Covid – kon de tentoons... Lees meer

LINTJE VOOR THEO VIVEEN

19-05-2022

’t Is al weer een paar weken geleden, maar we zijn nog net zo trots op onze Theo Viveen, d... Lees meer

Fotobank