Stichting Dorpsbehoud Papendrecht
Papendrecht, een dorpsgezicht waard!

Dorpsbehoud schenkt Papendrechtse boeken aan het Odensehuis

10-08-2020

Op donderdag 6 augustus waren Rein Punselie, Theo Viveen en Mario Borghouts van de Stichting Dorpsbehoud in Papendrecht op bezoek bij het Odensehuis in Papendrecht.

Dorpsbehoud heeft vorige maand de verzorgingstehuizen in Papendrecht verrast met een aantal boeken over oud en nieuw Papendrecht en natuurlijk ook het boekje met het Papendrechts dialect en uitdrukkingen.

Vandaag werd het Odensehuis verrast met een pakket boeken. In het Odensehuis komen ook inwoners uit Papendrecht, die hier al heel lang wonen, zoals Annie Stuy van den Herik. Anny heeft vroeger een caf├ę gehad naast de Grote Kerk en ziet vele bekende mensen en momenten terug in de boeken, die vanmiddag zijn overhandigd. Zij nam namens het Odensehuis, samen met Ad Scheepbouwer, vrijwilliger van het eerste uur, de boeken in ontvangst.

Piet Bezemer, voorzitter van het Odensehuis, is verheugd: "Langs deze weg wil ik Stichting Dorpsbehoud hartelijk denken voor dit geschenk. Ik ben er van overtuigd dat de boeken gretig bekeken en gelezen zullen worden!"

Ook geïnteresseerd in de geschiedenis van Papendrecht en hoe ons DORP er vroeger uitzag? Klik hier voor u alle boeken, die Dorpsbehoud verkoopt en die op afspraak af te halen zijn op Veerdam 6. Bellen mag ook: 078-6412255. Met het kopen van een boek steunt u Stichting Dorpsbehoud, die net als veel andere verenigingen en stichtingen veel inkomsten heeft moeten missen. Advertenties in vroeger jaren werden vaak afgesloten met: Beleefd aanbevelend. En dat doet het bestuur van Dorpsbehoud nu ook.

Terug naar overzicht

Nieuws

Drukke Cultuurdag bij Dorpsbehoud

12-09-2022

Stichting/Museum Dorpsbehoud was een van de deelnemers van de Cultuurweek in Papendrecht e... Lees meer

Stem op Dorpsbehoud bij de RABO CLub Support Actie.

01-09-2022

Stichting Dorpsbehoud doet mee aan de Rabo Club Support actie 2022. Van 5 tm 27 septembe... Lees meer

Zomeravondconcert in Muziektent groot succes!!

29-08-2022

Tegen alle voorspellingen in was het op vrijdag 26 augustus toch droog, ideaal weer voor h... Lees meer

Fotobank