Stichting Dorpsbehoud Papendrecht
Papendrecht, een dorpsgezicht waard!

Het Oudere jongerenconcert was een feest!

26-08-2016

De weersvoorspelling was de hele week goed, we hoefden eens een keer niet te wikken en wegen of het concert wel of niet door kon gaan, geweldig!

In opperbeste stemming werd door de vrijwilligers van de opbouwploeg alles in gereedheid gebracht. ’t Was buffelen, maar ruim op tijd stond en hing alles op de bestemde plek.

De band Dutch Blender kreeg al bij het inzingen waardering van de eerste bezoekers. Het enthousiasme werd alleen maar groter naarmate de avond vorderde en inmiddels enkele honderden bezoekers het plein bevolkten.

Dutch Blender speelde en zong de sterren van de hemel. Gestart werd met ‘Even aan m’n moeder vragen’(Bloem), gevolgd door vele Nederlands- en Engelstalige hits: van ‘Suzanne’ (VOF De Kunst), ‘Oh, oh Den Haag (Harrie Jekkers) en ‘Weekend’ (Earth & Fire) tot ‘Blauwe Ruis’ (BlØF), ‘Stil in mij’(Van Dik Hout) en andere krakers van landelijk bekende popgroepen, zoals de Golden Earring. Hits van ‘over de grens’ waren onder andere ‘Unchain my heart’ (Joe Cocker) en ‘Sweet home Alabama’ (Lynyrd Skynyrd).

De pauzes werden door de band tot een minimum beperkt, waardoor het publiek bijna nonstop kon genieten van de muziek.

De lichtshow zette zowel de band als de muziektent in een bijna sprookjesachtig licht.

De warmte van de dagen ervoor had als nadeel, dat de temperatuur van de biervaten te hoog was, waardoor het bijna onmogelijk was een perfect biertje te tappen. Jammer, dat sommige bezoekers hiervoor geen begrip konden opbrengen. Onze barploeg, inclusief onze ‘hoofd biertapper’, bestaat ook uit vrijwilligers, maar zij gingen op een zeer professionele manier om met de soms ongezouten kritiek.

Inmiddels zat de sfeer op het plein er goed in, er werd zelfs gedanst. Het laatste nummer  van Dutch Blender was ’Ik kan het niet alleen’ (De Dijk) is ook van toepassing op  Dorpsbehoud, want ook wij kunnen geen concerten organiseren zonder onze vrijwilligers  en onze sponsors.

Op verzoek plakte de band er nog één toegift aan vast: ‘Iedereen is van de wereld … en  de wereld is van iedereen’ (The Scene), waarbij het publiek zich nog eens van z’n meest  enthousiaste kant liet zien, door dit nummer luidkeels mee te blèren.

Toen wachtte de afbreekploeg nog de schone taak alle attributen op het plein weer op te  ruimen en ook die vrijwilligers gingen ‘als de brandweer’, waarna het Kazerneplein er weer  even schoon en leeg uitzag als vóór het concert.
Er kan weer een succesvol concert aan de archieven worden toegevoegd.

Het bestuur van Dorpsbehoud bedankt:
-Dutch Blender, voor een geweldig optreden;
-De sponsors A & G Autoservice, B & A Services en Autobedrijf Hoogendoorn, voor het  financieel mogelijk maken van de concerten in 2016;
-Dixi Sanitary Services, Elsco Drankenhandel en Smit Mode voor hun ‘speciale prijzen’ en bijdragen in natura;
-De vrijwilligers van Het Rode Kruis, die gelukkig weer niet in actie hoefden te komen;
-Alle vrijwilligers van Dorpsbehoud, voor hun enorme inzet;
-Het publiek, voor de belangstelling, het enthousiasme en de klandizie.

Tot volgend jaar.

Voor meer foto’s: Klik hier 
Voor het filmverslag van RTV Papendrecht: Klik hier

Terug naar overzicht

Nieuws

Geslaagde Proeverij/Open Monumentendag

14-09-2021

Op zaterdag 11 september was Stichting Dorpsbehoud Papendrecht een van de vele deelnemers ... Lees meer

Proeverij en Open Monumentendag

06-09-2021

Veel verenigingen en instellingen doen mee aan de Proeverij, georganiseerd door Sterk Pape... Lees meer

Koninginnedag 31 augustus

29-08-2021

Voor 1948 werd er op 31 augustus Koninginnedag gevierd. Op de verjaardag van Koningin Wil... Lees meer

Fotobank