Stichting Dorpsbehoud Papendrecht
Papendrecht, een dorpsgezicht waard!

Korenconcert 2016, een feest !!!

27-05-2016

Voor het eerste zomeravondconcert van 2016, volgens traditie het Korenconcert, op vrijdagavond 27 mei, spraken de weerberichten elkaar tegen.
Voor de zekerheid werd dus besloten beide koek-en-zopietenten op te bouwen, wat dankzij de medewerking van de opbouwploeg vlot verliep.

Om half acht werd het concert geopend door De Smarties, o.l.v. de nieuwe dirigente Jolanda den Houter. Met verve dirigeerde zij niet alleen het koor en de muzikanten, maar ook het publiek. De 12-jarige Yannick beleefde zijn debuut in de muziektent als invaldrummer. Met uiteraard veel bekende meezingers kwam de stemming er goed in. Het slotnummer  ‘Adio, adio’ van Corry Konings werd met witte zakdoekjes ondersteund, maar het was een tijdelijk afscheid.

De Pontonniers, onder leiding van dirigent Klaas de Winter, bezongen tijdens hun eerste optreden het water in alle toonaarden met als mooi besluit ‘Deze zee’ van Rob de Nijs.

Popkoor Papendrecht, o.l.v. dirigent Robbert van Sterkenburg, was voor het eerst in de muziektent. Hun nummers werden aangekondigd door Bert Lock. De koorleden reisden door de jaren van de popmuziek met o.a. ‘You’ll be in my heart’ van Phil Collins en een spetterende medley uit de musical ‘Grease’ tot besluit, waarmee Popkoor Papendrecht een indrukwekkend visitekaartje afgaf.

Intussen werden er in de koek-en-zopietent goede zaken gedaan en dankzij de door Smit Mode geschonken muntjes ging het ‘afrekenen’ veel sneller.

Bij het tweede optreden van De Pontonniers ging niet alleen het koor maar ook het publiek ‘Op volle kracht vooruit’. Het slotnummer van de Pontonniers was het vrolijke  ‘Schuif maar aan en dein maar mee’ wat volgens het liedje op de golven van de zee moet gebeuren. Maar op de straatstenen bij de muziektent ging het ook prima, zo bewees het publiek.

Dirigent Klaas de Winter, die gaat stoppen met dirigeren, werd door de voorzitter van Dorpsbehoud nog eens heel hartelijk bedankt voor de vele uren plezier die hij de bezoekers van onze concerten heeft bezorgd.

De Smarties hadden voor hun tweede optreden onder andere het mooie ‘Droomland’ op de rol gezet en ook dat werd door het publiek zeer gewaardeerd.

Aansluitend werd het ‘proppen en stapelen’ voor de finale met alle drie de koren. Maar er gingen – als altijd – veel makke koorleden in de muziektent.

De finale bestond uit ‘Als de klok van Arnemuiden’, ‘Que sera’ en ‘You’ll never walk alone’. Voorafgaand aan dat laatste lied liet de voorzitter van Dorpsbehoud weten, dat ook Dorpsbehoud het allemaal niet alleen hoeft te doen, dank zij de financiële bijdragen van de sponsors, de tomeloze inzet van de vrijwilligers en het enthousiasme van de deelnemende koren, waarna het lied werd opgedragen aan iedereen die wel een steuntje in de rug kon gebruiken.
En als aller-allerlaatste lied werd – tot grote blijdschap van de voorzitter van Dorpsbehoud én het trouw gebleven publiek - nog een keer ‘Droomland’ gezongen.

Dorpsbehoud bedankt: A & G Autoservice, B & A Services, Autobedrijf Hoogendoorn,Smit Mode, Dixi Sanitary Services en Elsco Drankenhandel voor hun financiële bijdragen; De Pontonniers, Popkoor Papendrecht en De Smarties voor hun geweldige optreden; de vrijwilligers van het Rode Kruis, afd. Papendrecht voor hun aanwezigheid (ze hoefden niet in actie te komen) en de vrijwilligers van de opbouwploeg, de bar en de afbreekploeg van Dorpsbehoud. ’t Was een feest!!!!!!  Als u niet geweest bent, heeft u veel gemist.

Tot slot – als gratis advies - het op die avond voorgedragen gedichtje:

Zingt een liedje op z’n tijd, een groot ofwel een kleintje
Een liedje dat wel aardig is of één met een refreintje.
Maar zingt tenminste iedere dag een liedje naar je zin,
Dat houdt je hart zo jong en warm en de levensmoed erin.

Op vrijdagavond 26 augustus van 20.00 – 23.00 uur het Oudere Jongerenconcert met de popgroep Dutch Blender.

De opbouwploeg. 

De koek- en zopietent.

 

De Smarties in actie

En nu weer afbreken.

 Voor meer foto's klik hier op Korenconcert 2016 

Terug naar overzicht

Nieuws

Geslaagde Proeverij/Open Monumentendag

14-09-2021

Op zaterdag 11 september was Stichting Dorpsbehoud Papendrecht een van de vele deelnemers ... Lees meer

Proeverij en Open Monumentendag

06-09-2021

Veel verenigingen en instellingen doen mee aan de Proeverij, georganiseerd door Sterk Pape... Lees meer

Koninginnedag 31 augustus

29-08-2021

Voor 1948 werd er op 31 augustus Koninginnedag gevierd. Op de verjaardag van Koningin Wil... Lees meer

Fotobank