Stichting Dorpsbehoud Papendrecht
Papendrecht, een dorpsgezicht waard!

Verslag Midsummer Sessions 2

07-07-2016

Jeud- en Jongerenwerk Papendrecht had Dorpsbehoud verzocht de muziektent te mogen huren voor een aantal zomeravondconcerten met singersongwriters (artiesten die hun zelf geschreven liedjes zingen en muzikaal begeleiden) en spokenword artiesten (het op muziek vertellen van gedichten of mooie teksten). Stichting Café De Trap Af zou de drankuitgifte willen verzorgen.

De eerste Midsummer Sessions op 16 juni viel letterlijk in het water vanwege de overvloedige regen. Bij de tweede ‘aflevering’ lokte het heerlijke zomerweer meer mensen naar het plein bij de muziektent, hoewel er nu duidelijk concurrentie was van een belangrijke voetbalwedstrijd op tv, zo is het altijd wat.

De sfeer was gezellig en ontspannen. Café De Trap Af verzorgde de drankjes voor het publiek, dat zich nestelde in de zitzakken, op de bierbanken zat of gewoon bleef staan.

Optredens werden opnieuw verzorgd door zeer getalenteerde jonge mensen: Fransesco Daniel, Marieke Visser (zang en gitaar), Eten Kiene (spoken word) en Emile on Tour (zang en gitaar). De zang van ‘nachtegaaltje’ Marieke Visser lokte vele buurtbewoners naar de muziektent. Eten Kiene droeg prachtige en positieve levenswijsheden voor. Emile zong diverse bekende popklassiekers afgewisseld met geweldige gitaarsolo’s.

Toen Rob van Rij aan het eind van de avond vroeg of er een vervolg zou moeten komen op de ‘Midsummer Sessions’ werd dat met een uitbundig ja beantwoord door het publiek. Het concert eindigde om 22.00 uur en een uurtje later was het licht in de muziektent uit en lag het plein er weer even netjes bij als vóór het concert.

Jongerenwerker Chandre Nandoe was blij met de belangstelling van jong en oud, de vrijwilligers van De Trap Af waren tevreden over de omzet en de artiesten vonden het een geweldige ervaring om op te treden in onze historische muziektent.
Ook Dorpsbehoud is enthousiast over deze activiteit, mede door de plezierige samenwerking met Jeugd- en Jongerenwerk en Café De Trap af, dus ook wat Dorpsbehoud betreft: Wordt volgend jaar vervolgd.
Voor een live-verslag van RTV Papendrecht klik hier          

H.M.(Margré) van Wijngaarden.

Publiek...

... van alle leeftijden

Eten Kiene

Emile on tour

Terug naar overzicht

Nieuws

Drukke signeersessie

09-03-2024

Drukke signeersessie in Museum Dorpsbehoud. De aankondiging, dat Jim Keeffe op zaterdag 9... Lees meer

Amerikaanse schrijver oorlogsboek op 9 maart in Museum Dorpsbehoud

04-03-2024

Op zaterdag 9 maart is James H. (Jim) Keeffe III te vinden in Museum Dorpsbehoud aan de V... Lees meer

Remembranceday 11-11- 2023

13-11-2023

Het weer was Papendrecht goed gezind op 11 November, de dag dat in veel landen het einde v... Lees meer

Fotobank