Stichting Dorpsbehoud Papendrecht
Papendrecht, een dorpsgezicht waard!

Zomeravondconcert in Muziektent groot succes!!

29-08-2022

Tegen alle voorspellingen in was het op vrijdag 26 augustus toch droog, ideaal weer voor het zomeravondconcert van Dorpsbehoud in haar muziektent en wat was het een mooie avond.

De coverband SMOY had – zoals vooraf beloofd - een heel gevarieerd programma samengesteld met mooie Top 2000 liedjes van Abba tot Queen, van Creedence tot Hazes en alles daar tussenin.
Vanaf 20.00 uur kwamen heel veel bekende nummers in hoog tempo voorbij, waarbij de band slechts één keer pauze nam (dat is in 35 jaar nog nooit eerder gebeurd).
Na een wat aarzelende opkomst van publiek werd het naarmate de avond vorderde steeds drukker.
Vooral onze vrijwilligers achter de bar van de koek-en-zopietent hadden het daardoor heel erg druk, er moest soms even worden gewacht, waarvoor de meeste bezoekers gelukkig begrip toonden.
Ook hield bijna iedereen zich aan het verzoek om afval in de daarvoor bestemde bakken te gooien, wat heel veel werk achteraf bespaarde.
Het publiek genoot zichtbaar en hoorbaar van deze avond, die traditioneel ook altijd een soort reünieachtig karakter heeft.

Er werd gevraagd of wij dat in de zomertijd niet iedere vrijdag zouden kunnen organiseren. Helaas, dat is niet mogelijk. Zomeravondconcerten draaien (zonder subsidie) geheel op vrijwilligers, zowel de opbouwploeg, barploeg alsook de afbreekploeg bestaan uit mensen, die best een paar keer per jaar een deel van hun dag beschikbaar willen stellen voor Dorpsbehoud. Als we dat iedere week zouden willen, zouden bijna alle vrijwilligers afhaken. Want het is voor al deze groepen buffelen!!
Volgend jaar hopen we weer enkele concerten te kunnen organiseren. Maar dat is ook afhankelijk van goedgeefsheid van sponsors (we hebben er al 1 voor volgend jaar), voldoende vrijwilligers en uitvoerende artiesten die bereid zijn om voor ‘niet te veul’ op te treden.

Voor nu spreken wij onze dank uit aan Rietveld Licht als sponsor, voor de bijdragen van Dixi Sanitary Services, Elsco Drankenhandel en de vrijwilligers van het Rode Kruis, afd. Alblasserwaard.
Een speciaal woord van dank voor onze vrijwilligers, voor het enthousiasme van de bandleden van SMOY en voor het publiek, dat met het kopen van consumpties weer gezorgd heeft voor wat geld in de bijna lege muziektent geldla. Tot volgend jaar!!

Klik hier voor meer foto's.

Terug naar overzicht

Nieuws

ZOMERAVONDCONCERT IN MUZIEKTENT DORPSBEHOUD

22-05-2023

Op vrijdagavond 2 juni 2023 vindt het 1e zomeravondconcert van 2023 plaats in de muziekten... Lees meer

Dodenherdenking en Bevrijdingsdag.

02-05-2023

In ons land leven we al sinds 1945 in vrijheid, een vrijheid die met veel mensenlevens is ... Lees meer

IN MEMORIAM REIN PUNSELIE (31.01.1949 – 17.03.2023).

04-04-2023

Rein Punselie, secretaris van 1 juli 2019 tot en met 8 november 2022 en daarna vrijwillige... Lees meer

Fotobank